Se spune că atunci când vrei să-ți satisfaci poftele culinare cu „bucate alese” trebuie să fi și dispus să bagi mâna adânc în buzunar, chiar dacă uneori „iluzia” reducerii îți poate juca feste. A pățit-o și un IT-ist clujean care, „hipnotizat” de reducerea de 44% la un burger suculent, a considerat că aceasta este o „ofertă de nerefuzat”.
Bărbatul a comandat online buger-ul de la un restaurant local, însă entuziasmul său s-a estompat rapid în momentul în care a primit nota de plată. Cu un preț final de aproape 61 de lei, IT-istul „a înghițit în sec”, înainte să se delecteze cu specialitatea „americană”.
IT-istul s-a consolat într-un final cu faptul că a obținut „o ofertă” de 20 de lei, întrucât prețul fără reducere al bugerului era de fapt 80 de lei.
Dacă facem un calcul simplu, cu 60 de lei ai putea cumpăra 3 meniuri la cantina Primăriei Cluj-Napoca sau 10 meniuri la o cantină studențească.
Concluzia sa a fost că burgerul a fost gustos, dar nu a meritat 60 de lei, chiar și cu reducerea de 40%.
Clujul este cunoscut ca fiind cel mai scump oraș din România, iar popularitatea serviciilor de livrare la domiciliu a accentuat creșterea prețurilor, care par să nu se oprească niciodată. Desi pare surprinzător ca un burger să coste 55 de lei, redus cu 40%, în Cluj-Napoca se găsesc burgeri care pot ajunge și la 100, 200 sau chiar 600 de lei.
Singurele opțiuni accesibile rămân cantinele, cum ar fi cele ale Primăriei, unde un meniu începe de la 19 lei sau chiar mai ieftine, cum este cazul cantinei UMF Cluj, unde se găsesc meniuri începând de la 5 lei sau meniul student cu 7 lei, care include două feluri de mâncare, potrivit stiridecluj.ro.